Raed Arafat: „Avocatul Poporului o sa intre în istoria pandemiilor”

Raed Arafat: „Avocatul Poporului o sa intre în istoria pandemiilor”

Raed Arafat susține că atacul Avocatului Poporului la Curtea Constituțională privind carantina are un efect extrem de grav în lupta cu pandemia, informează MedikaTV.ro
Concret, acesta a declarat că libertatea individuală vorbește de dreptul la sănătate, un drept pe care oamenii nu au voie să îl neglijeze. Mai mult decât atât, Arafat a mai spus că discuțiile pe această temă sunt absurde.
„Nu sunt enervat. Noi suntem într-o situație atipică. Vorbim de un domeniu extrem de specializat când vorbim de bolile contagioase.
Noi ca medici avertizăm: preveniți, limitați contactele și vine un jurist și îți spune despre libertățile individuale. Ok.
Libertatea individuală, inclusiv Constituția României, vorbește de dreptul la sănătate, de dreptul la mediul sănătos, deci asta înseamnă că eu ca individ sub nicio formă n-am voie să neglijez o boală infecțioasă și să atentez la sănătatea ta și să spun că nu mă interesează și să spun că este dreptul meu.

Criticat a fost și modul în care Avocatul Poporului a transmis către spitalele COVID-19 din țară informări cu privire la monitorizarea făcută de instituție prin mecansimul anti-tortură. „Actul acesta va intra, de asemenea, în istoria pandemiilor. Când se trimite o hârtie la spitale că sunt monitorizate pentru tortură, deja se înțelege că medicii sunt torționari sau că pacienții din spitale sunt torționari” a precizat dr. Raed Arafat.
Opinia șefului DSU a fost aceea că astfel de situații au fost generate de lipsa de comunicare între instituții: „Au fost făcute niște demersuri fără a se comunica cu noi. Nu am cerut explicații Avocatului Poporului”.

loading...

Laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *