Orban, după recordul de infectări cu COVID: Riscul apariţiei de noi restricţii creşte odată cu majorarea numărul infectaţilor zilnic

Orban, după recordul de infectări cu COVID: Riscul apariţiei de noi restricţii creşte odată cu majorarea numărul infectaţilor zilnic

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că o creştere a numărului de persoane infectate cu SARS-CoV-2 poate fi oprită prin respectarea strictă a regulilor de protecţie. Orban a adăugat că “riscul” apariţiei de noi restricţii este mai mare cu cât numărul cazurile de persoane diagnosticate cu COVID-19 creşte.

“Noi am urmărit, gradual, luarea unor măsuri, pe baza unor evaluări epidemiologice, de reluare a activităţilor, pentru că obiectivul nostru a fost ca economia să funcţioneze, ca toate activităţile să se desfăşoare în condiţii cât mai aproape de normalitate. În paralel cu aceste măsuri, am derulat o campanie de informare publică, campanie prin care am cerut românilor să respecte măsurile de protecţie sanitară. Putem opri creşterea numărului de cazuri prin creşterea numărului persoanelor care respectă regulile de protecţie a sănătăţii”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă la Ministerul Educaţiei.

Şeful executivului a precizat că a cerut instituţiilor cu atribuţii de control să-şi intensifice activitatea, iar începând de săptămâna viitoare va primi un raport zilnic privind verificările efectuate, de la cele din transportul public până la cele privind respectarea de către companii a normelor de protecţie sanitară care sunt impuse prin reglementări.

“Apelul meu este în continuare acelaşi: nu ignoraţi pericolul, cu cât numărul celor care nu respectă regulile este mai mare, cu atât riscul de transmitere a virusului este mai mare, cu cât creşte numărul de persoane infectate zilnic, cu atât riscul de apariţie a unor noi restricţii creşte. Noi nu ne dorim să impunem noi restricţii, obiectivul nostru a fost acela de a asigura funcţionarea în condiţii cât mai aproape de condiţiile normale în special activităţile economice, iar acest lucru se vede în modul în care evoluează economia. (…) Pe de altă parte, menţinerea acestei normalităţi depinde în cel mai înalt grad de măsura în care oamenii se conformează măsurilor de protecţie sanitară”, a transmis Ludovic Orban.

BILANŢ coronavirus 2 octombrie România. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat vineri un nou record de infectări zilnice cu noul coronavirus. 2.343 cazuri noi COVID-19 au fost raportate vineri în România după efectuare a 26.011 de teste. Este a trei zi consecutivă în care numărul cazurilor noi se menţine peste 2.000. Cele mai multe cazuri noi au fost raportate la Bucureşti: 517 persoane diagnosticate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. De asemenea, 53 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 au murit. În prezent la Terapie Intensivă sunt internate 571 persoane.

loading...

Laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *