Revine România la starea de urgență? Răspunsul doctorului Alexandru Rafila

Revine România la starea de urgență? Răspunsul doctorului Alexandru Rafila

În ultimele săptămâni, numărul noilor cazuri de coronavirus a crescut alarmant de mult în România, iar tot mai multe persoane vorbesc despre reintroducerea stării de urgență.
Chiar dacă autoritățile au dezvăluit în nenumărate rânduri că momentan nu se gândesc la o astfel de măsură, în spațiul public se aude tot mai des că, până la finalul anului, starea de urgență va fi din nou instaurată în România.

Inclusiv doctorul Alexandru Rafila a vorbit recent, potrivit celor de la Capital, despre revenirea la starea de urgență, afirmând că speră ca această măsură să nu fie luată chiar înainte de sărbătorile de iarnă.

„De Crăciun și Revelion sperăm să nu fim în stare de urgență. Sper să nu fie o stare de urgență sau, chiar dacă vor exista zone din România care vor fi cu o reducere a activității, să nu se întâmple acest lucru la nivel național. Eu sper ca acest lucru să nu se întâmple, dacă vom fi echilibrați și vom respecta măsurile de protecție sanitară. Totuși, numărul îmbolnăvirilor în România a crescut continuu începând cu 1 iunie. Am spus de fapt de la începutul acestei pandemii, dar lumea a trecut de foarte multe ori peste chestiunea asta, este vorba despre sustenabilitatea economiei, pentru că fără o economie funcțională toate discuțiile legate de tratament, de paturi de ATI, nu cred că sunt posibile, deci noi trebuie să menținem economia funcțională. Și trebuie să ne adaptăm, adică să lucrăm cu ajutorul măsurilor de siguranță. Sperăm că vom avea medicamente eficiente de la anul”, a spus Alexandru Rafila.f

loading...

Laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *