ANUNȚUL FĂCUT DE RAED ARAFAT! MASCA DE PROTECȚIE DEVINE OBLIGATORIE ÎN SPAȚIILE PUBLICE

ANUNȚUL FĂCUT DE RAED ARAFAT! MASCA DE PROTECȚIE DEVINE OBLIGATORIE ÎN SPAȚIILE PUBLICE

Masca de protecție devine obligatorie peste tot în spațiile publice, acolo unde incidența depășește 3 la mia de locuitori, a fost anunțul făcut de Raed Arafat.

”O să parcurg unele dintre măsurile care au fost aprobate în seara asta (n.r. marți) și propuse spre aprobare în cadrul hotărârii de Guvern de prelungirea stării de alertă.

Măsurile care sunt menite pentru a proteja și limita răspândirea virusului cum ar fi portul măștilor:

– Unde incidența este sub 3 la mie purtarea măștii va fi obligatorie în zonele aglomerate, inclusiv în zonele pietonale, zonele de așteptare.

– Unde incidența depășește 3 la mie purtarea măștii va fi obligatorie în toate spațiile deschise, de la ieșirea de acasă până revenirea acasă”, a declarat Raed Arafat.

Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 160.461 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 120.515 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.109 cazuri noi

de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 12.10.2020 (10:00) – 13.10.2020 (10:00) au fost raportate 68 de decese (40 bărbați și 28 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bacău, Bihor,

Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita,

Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Suceava, Timiș, Tulcea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 10 decese

la categoria 50-59 de ani, 19 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 19 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 16 decese la categoria de peste 80 de ani.

64 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

loading...

Laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *