Anunţ important pentru elevi: Se închid sau nu şcolile din Bucureşti?

Anunţ important pentru elevi: Se închid sau nu şcolile din Bucureşti?

Prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu anunţă dacă se închid sau nu şcolile şi grădiniţele din Bucureşti! Decizia a fost luată în urmă cu puţin timp

Prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu a declarat, după ce a avut marţi consultări cu ministrul Educaţiei Monica Anisie şi reprezentanţii DSP Bucureşti, că nu se va trece deocamdată la scenariul roşu pentru grădiniţele şi şcolile din Capitală.

Rata de incidenţă a COVID-19 în Bucureşti
Rata de incidenţă este marţi de 2,69 la mia de locuitori, a adăugat prefectul.

„Dacă durează trei zile la rând creşterea, după ce se trece de rata 3, atunci vom lua o hotărâre în cadrul CMBSU, la recomandarea DSP”, a mai spus prefectul Capitalei. Cojanu a mai afirmat că nu este cazul să existe o carantinare a unor zone din Bucureşti.

Scenariu roşu
„Dacă mai multe zile există pragul 3, rata de infectare la nivel de localitate se trece în scenariul roşu. Mă iau după datele oficiale”, a explicat Monica Anisie marţi, după întrevederea de la Prefectura Capitalei.

„INSP a comunicat o cifră din eroare. A rectificat. Rata pe ziua de azi e de 2,69. Vă spunea doamna ministru că la o rata de incidenţă de 3 vom lua măsurile de a trece şcolile pe scenariul roşu. (…) După ce se va depăşi această cifră de 3, vom lua măsuri, dar nu vom lua la 3,01. Soluţiile stabilite de către minister, DSP a fost de trecere în scenariu roşu atât a grădiniţelor cât şi a unităţilor de învăţământ, tot ce este preuniversitar. Dacă durează trei zile la rând creşterea, după ce se trece de rata 3, atunci vom lua o hotărâre în cadrul CMBSU, la recomandarea DSP. Aşteptăm un palier de trei zile să vedem că cifra creşte şi atunci rapid vom da o hotărâre de Consiliu. Dacă vor exista zone în Bucureşti care urmează a fi carantinate, vom face acest lucru. Dar nu se pune problema acum. Iată că acum creşterea a fost de 3 unităţi, de ieri până astăzi”, a completat Gheorghe Cojanu.

INSP a raportat greşit rata de incidenţă
El a explicat şi INSP a raportat greşit rata de incidenţă de marţi, cifra reală fiind de 2,69.

„Nu ştiu. Cifra reală este 2,69. 3,11 au zis că vor da o rectificare, o dezminţire. Conform cărei instituţii avem rata aceasta? Avem datele de la evidenţa populaţiei, dar uitaţi-vă şi dvs în Bucureşti cât s-a construit. Dacă sunt vreo 350.000 de persoane în plus, rata e mai mică evident. Rata de 2,69 de astăzi e la populaţia de 2.153.000. Dacă se ajunge la 3,4 deja atunci vom lua măsuri pentru trecerea în scenariul roşu”, a mai spus Cojanu, întrebat despre cine a greşit calculele pe rata de incidenţă.

Prefectul Capitalei a adăugat că nu a fost o şedinţă marţi a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, ci doar o consultare la care a participat Monica Anisie şi reprezentanţii DSP Bucureşti.

„Astăzi a fost o consultare. Ne-am consultat cu Ministerul Educaţiei şi DSP. Nu a fost nicio şedinţă a CMBSU”, a conchis Cojanu.

loading...

Laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *