Barurile și restaurantele din Olanda, închise de miercuri. Masca devine obligatorie în spațiile închise

Barurile și restaurantele din Olanda, închise de miercuri. Masca devine obligatorie în spațiile închise

Olanda va închide de miercuri toate barurile şi restaurantele, în încercarea de a stopa răspândirea epidemiei de coronavirus, a anunţat marţi premierul Mark Rutte.

După luni întregi în care s-a opus măsurii de purtare a măştii, Mark Rutte a decis ca aceasta să devină obligatorie în toate spaţiile închise, pentru persoanele cu vârsta peste 13 ani, relatează Le Figaro, potrivit Mediafax.

Vânzarea alcoolului va fi interzisă după ora 20.00, cu scopul de a reduce interacţiunile sociale care au dus la o creştere a cazurilor de Covid-19, potrivit premierului, care a menționat că aceste măsuri vor intra în vigoare miercuri.

„Intrăm într-o izolare parţială. O să doară, dar este singura soluţie. Trebuie să fim mai stricţi”, a spus premierul Olandei.

Autorităţile olandeze din sănătate au raportat într-o săptămână 43.903 cazuri noi de Covid, dintre care 7.393 înregistrate miercuri, 7 octombrie, un record zilnic.

În ultimele 14 zile, Olanda a înregistrat a treia cea mai mare rată de noi infectări la 100.000 de locuitori din Europ, după Cehia şi Belgia, potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

loading...

Laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *