Vremea azi, 15 octombrie. Se lasă frigul și vin ninsorile

Vremea azi, 15 octombrie. Se lasă frigul și vin ninsorile

Astăzi, avem atmosferă însorită în cea mai mare parte a țării. Vântul agită atmosfera în Banat, în Crișana, în Moldova, dar și în zona înaltă de munte. Seara, în jumătatea de vest se adună norii și va începe să plouă.

Maximele cresc ușor față de ieri și se încadrează între 16…17 grade în depresiuni și 25 de grade în sud-estul țării.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici, domină atmosfera însorită și se face mai cald decât ieri. La amiază, în Bărăgan, vor fi 24 de grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, regăsim aceeași situație: vreme foarte plăcută pentru mijlocul lui octombrie, cu mult soare, câțiva nori și temperaturi de peste 20 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, norii apar destul de rar; în schimb, pe-aici se pornește vântul, iar maximele sunt mai apropiate de valorile normale pentru această perioadă.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș prindem vreme frumoasă, cu soare în cea mai mare parte a zilei. Seara, norii se înmulțesc și, pe timpul nopții, apar ploi consistente.

O situație similară regăsim și în ținuturile vestice. În timpul zilei, norii apar sporadic, iar vântul are unele răbufniri. Pe seară și la noapte vin și pe-aici ploile și se pot strânge cantități mari de apă.

În Transilvania, avem mult soare, câțiva nori și temperaturi plăcute pentru această perioadă. Seara, norii se înmulțesc în vestul provinciei, iar la noapte, tot pe acolo o să plouă destul de consistent.

Vreme frumoasă prindem și în Oltenia. Soarele strălucește încă de dimineață și încălzește treptat atmosfera: la amiază, maximele ajung la 21 de grade Celsius.

În ținuturile sudice domină atmosfera însorită. Norii apar destul de rar și nu vor aduce ploi, iar în Lunca Dunării temperaturile urcă până la 24 de grade.

Vremea în țară

Vineri, vremea rămâne caldă pentru mijlocul lui octombrie în mare parte din țară. În jumătatea de nord-vest vin ploi pe arii extinse și se pot strânge cantități însemnate de apă, iar vântul se întețește pe creste și pe litoral.

Sâmbătă, atmosfera se răcește. În nord, în centru, dar și în zonele de deal și de munte o să plouă consistent. Pe creste, se anunță ninsori și lapoviță.

Duminică, se face și mai răcoare, iar vremea devine rece pentru această perioadă în vest, în nord și în centru. Tot pe-acolo, dar și în regiunile montane, vin ploi pe arii extinse; la altitudini mari, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vremea în București

În București, astăzi, prindem vreme frumoasă și se face mai cald ca ieri: avem soare în cea mai mare parte a zilei, o să adie și vântul, iar, la amiază, termometrele vor indica 22 de grade Celsius.

Vineri, se face și mai cald, iar maximele urcă până la 24 de grade. Pe seară și noaptea e posibil să apară câteva averse însoțite de descărcări electrice.

Sâmbătă, temperaturile scad puțin și nu vor mai trece de 21 de grade Celsius. În plus, în prima parte a zilei apar câteva ploi slabe.

Duminică scăpăm de ploi dar se face și mai răcoare, iar maximele se opresc la 16 grade.

Vremea la munte

Și la munte prindem vreme bună: temperaturile mai cresc puțin, însă vântul se întețește, în special la altitudini mari. Seara, în masivele vestice și sud-vestice, apar ploi și se vor strânge cantități însemnate de apă.

Vineri, ploile cuprind toată zona montană și, izolat, se pot strânge cantități mari de apă. În plus, vântul agită atmosfera pe crestele Meridionalilor.

Sâmbătă, vremea se răcește. Plouă în cea mai mare parte a zonei montane, iar, la altitudini mari, se anunță ninsori și lapoviță.

Duminică, se face și mai răcoare. Ploile continuă să cadă pe arii extinse, iar, pe creste, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare.

loading...

Laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *