Grupa sanguină ar putea juca un rol esențial în lupta cu noul coronavirus

Grupa sanguină ar putea juca un rol esențial în lupta cu noul coronavirus

Potrivit unor studii recente publicate în Blood Advances, grupa sanguină ar putea influența expunerea persoanelor la noul coronavirus.

Cercetările realizate de specialiști danezi și canadieni arată că oamenii cu grupa de sânge 0 ar putea fi mai puțin expuși la COVID-19 și prezintă un risc mai scăzut de apariție a unei forme severe a bolii.

Studiul oamenilor de știință din Danemarca a avut în vedere 7.422 de persoane confirmate cu COVID-19. Dintre acestea, doar 38,4% aveau grupa de sânge 0, chiar dacă în rândul a 2,2 milioane de oameni care nu s-au testat, această grupă este prezentă în cazul a 41,7% dintre ei. De partea cealaltă, 44,4% dintre persoanele cu grupa A au fost confirmate pozitiv. Această grupă de sânge reprezintă 42,4% raportat la populația daneză.

Canadienii au observat că 95% dintre pacienții COVID-19 în stare gravă aveau grupa A sau AB, în timp ce 61% dintre pacienții pozitivi aveau grupa 0 sau B. De asemenea, studiul din Canada relevă și faptul că pacienții cu grupa A sau AB au petrecut mai mult timp la terapie intensiva (13,5 zile), comparativ cu cei cu gruele 0 sau B (aproximativ 9 zile).

Totuși, specialiștii spun că grupa sanguină nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare. Studiile citate se află încă în desfășurare și au nevoie de noi date pentru a putea scoate la iveală concluzii finale.

loading...

Laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *