PESTE JUMĂTATE DINTRE ȚĂRILE DIN UE, ÎN ZONA ROȘIE PE HARTA PRIVIND RESTRICȚIILE DE CĂLĂTORIE

PESTE JUMĂTATE DINTRE ȚĂRILE DIN UE, ÎN ZONA ROȘIE PE HARTA PRIVIND RESTRICȚIILE DE CĂLĂTORIE

Peste jumătate dintre țările Uniunii Europene sunt marcate cu roșu pe harta privind restricțiile de călătorie, publicată joi de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC). Mai există doar trei ţări din Uniune sau Spaţiul Economic European care sunt în mare parte în zona verde: Norvegia, Finlanda şi Grecia. Cinci state se află acum în zona portocalie: Italia, Cipru, Estonia, Lituania şi Letonia. Alte cinci ţări nu sunt codificate în culori din cauza „lipsei datelor de testare”, dintr-un motiv nespecificat: Germania, Austria, Suedia, Danemarca şi Islanda. Miniștrii UE au ajuns, marți, la un acord privind coordonarea măsurilor de restricționare a liberei circulații în UE adoptate în contextul pandemiei. Una dintre acestea, este harta realizată de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, scrie Le Figaro. „Faptul că statele membre își unesc astăzi forțele trimite un semnal puternic cetățenilor și arată în mod clar că UE trece la fapte dacă este absolut necesar. Am învățat din lecțiile trecutului: nu vom depăși criza închizând frontierele în mod unilateral, ci acționând împreună. O hartă comună cu coduri de culori comune, bazată pe criterii comune, elaborată de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, reprezintă primul rezultat important. Peste jumătate dintre țările Uniunii Europene sunt marcate cu roșu pe harta privind restricțiile de călătorie

Mai există doar trei ţări din Uniune sau Spaţiul Economic European care sunt în mare parte în zona verde: Norvegia, Finlanda şi Grecia.

Cinci state se află acum în zona portocalie: Italia, Cipru, Estonia, Lituania şi Letonia.

Cinci țări nu au niciun cod atribuit
Alte cinci ţări nu sunt codificate în culori din cauza „lipsei datelor de testare”, dintr-un motiv nespecificat: Germania, Austria, Suedia, Danemarca şi Islanda.

Miniștrii UE au ajuns, marți, la un acord privind coordonarea măsurilor de restricționare a liberei circulații în UE adoptate în contextul pandemiei. Una dintre acestea, este harta realizată de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, scrie Le Figaro.

„Faptul că statele membre își unesc astăzi forțele trimite un semnal puternic cetățenilor și arată în mod clar că UE trece la fapte dacă este absolut necesar. Am învățat din lecțiile trecutului: nu vom depăși criza închizând frontierele în mod unilateral, ci acționând împreună. O hartă comună cu coduri de culori comune, bazată pe criterii comune, elaborată de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, reprezintă primul rezultat important.

loading...

Laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *