Rafila, critici dure la adresa ministrului Sanatatii, Nelu Tataru: “Nu cred ca este momentul vizitelor de lucru”

Rafila, critici dure la adresa ministrului Sanatatii, Nelu Tataru: “Nu cred ca este momentul vizitelor de lucru”

Imediat ce a fost facut anuntul candidaturii sale la parlamentare pe listele PSD, Alexandru Rafila, a inceput sa critice Guvernul Orban si in special pe ministrul Sanatatii, Nelu Tataru.

Reprezentantul Romaniei la OMS nu a avut pana acum nimic de declarat impotriva ministrului Sanatatii pana in momentul de fata.

Trebuie facut un centru operativ la ministerul Sanatatii”

”In primul rand, as fi circulat mai putin prin tara in vizite de lucru. Nu cred ca este momentul vizitelor de lucru”, declarat Rafila despre Tataru.

presedintele Societatii Romane de Microbiologie spune ca trebuia infiintat un centru operativ la nivelul ministerului, in care fiecare sa aiba atributii si raspunderi clare si sa se asigure ca zona lui are alocate toate resursele necesare. Profesorul spune ca in acest moment organigrama ministerului nu prevede aceste lucruri, iar atributiile sunt amestecate.

In momentul de fata trebuie facuta la nivelul Ministerului Sanatatii – de fapt, am si propus acest lucru in luna aprilie, cred – trebuie facut un centru operativ cu atributii foarte clare pentru ministrul Sanatatii, secretarii de stat, corelarea acestor persoane, care trebuie sa fie in fruntea unor activitati, in modul urmator: trebuie sa am un responsabil pentru sanatatea publica, un responsabil pentru asistenta medicala, un responsabil pentru logistica.

In fiecare zi trebuie sa existe niste sedinte operative de evaluare a situatiei din teren si o alocare de resurse si de nevoi pentru fiecare dintre judetele din tara.”, a mentionat Rafila la Digi 24.

”Lucrul asta, din pacate, nu se intampla, atributiile sunt intricate (amestecate – n.r.), organigrama Ministerului Sanatatii dupa modificarea care a avut loc nu cu foarte mult timp in urma nu prevede – mie mi se pare absolut inexplicabil – nu apare cuvantul sanatate publica.

Deci noi avem o urgenta majora de sanatate publica, avem un sistem de sanatate publica format din Institutul National de Sanatate Publica si Directiile de Sanatate Publica, iar corespondentul acestor structuri din teritoriu nu exista in Ministerul Sanatatii.

Este o chestiune pe care, sincer, nu o inteleg si din punct de vedere conceptual al organizarii unui sistem de sanatate nu are niciun fel de justificare”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.info

Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ).

Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari.

A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

loading...

Laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *