Adevărul despre coronavirus spus de un medic primar ATI. „Nu există spitale CoVid și non-CoVid…”

Adevărul despre coronavirus spus de un medic primar ATI. „Nu există spitale CoVid și non-CoVid…”

Adevărul despre coronavirus spus de un medic. Medicul primar Laura Zarafin expune o realitate pe care, de fapt, toți angajații din spitale o știu. Aceasta dezvăluie că doar puține cadre medicale au curajul să spună verde în față ce se întâmplă. Sistemul medical din țara noastră este pe cale să intre în colaps.

Laura Zarafin este medic primar la secția AȚI Chirurgie a Spitalului Colentina din Capitală. Doamna doctor este revoltată de situația în care se află tot mai mulți pacienți care ajung la unitățile medicale din România. Aceștia, deși au boli grave, sunt plimbați cu ambulanța între spitale până la aflarea rezultatului testului CoVid.

Totodată, medicul spune că fiecare unitate spitalicească a avut la dispoziție cinci luni pentru a-și organiza activitatea. Medicul Laura Zarafin susține că nu există spitale CoVid și spitale non-CoVid, totul fiind doar o iluzie.

Cadrul medical de la Spitalul Colentina a avut curajul să expună realitatea crudă pe care o trăim. Este vorba de un adevăr dur, care doare, pe care îl știe multă lume. Din păcate însă, puțini au curajul să-l rostească.

„Adevărul gol goluț, lipsit de orice înflorituri, adevărul pe care îl știe deja orice cadru medical… Adevărul pe care doar îl intuiam și s-a confirmat deja cu vârf și îndesat. Adevărul pe care nimeni nu îndrăznește să îl rostească onest și cu voce tare.

Adevărul ultimelor luni este simplu, limpede cristal, evident pentru oricine gândește cu propriii neuroni și nu în logica fricii sau a ipocriziei. Acest adevăr simplu se poate rezuma la o simplă frază. «Infecția cu SARS-CoV-2 este infecția nozocomiala a anului 2020».

Degeaba încearcă unii sau alții dintre colegii noștri medici din toate specialitățile din spitalele zise «non-CoVid» să ne convingă că transferul intraspitalicesc (după ce pacienții au fost ținuți una-două-trei săptămâni la ei) spre spitale «suport Covid» ar avea vreo rațiune medicală sau epidemiologică sau de reducere a riscului infectării personalului…

Nu este decât o mare iluzie că există spitale «non Covid» și spitale «Covid». Nu înseamnă că e vină personalului medical! Nicidecum…”

Era evident că spitalele vor deveni focare
Medicul primar Laura Zarafin crede că se știa încă de la începutul epidemiei că spitalele vor deveni focare. Și aceasta deoarece, pe de o parte, este vorba de un virus extrem de contagios. Iar pe de altă parte, ea aduce în atenție marja de eroare a testelor PCR, care este undeva la 30%.

„Acest virus este extrem de contagios și era evident de la început că spitalele vor fi focare. Era evident și pentru că rezultatele negative la PCR există și sunt în procent de peste 30%. De asemenea, în spitale vin oameni bolnavi, cei mai mulți cu boli severe, cancere avansate , imunodeprimati etc.

Am avut 5 luni să înțelegem asta și fiecare spital a avut 5 luni să își organizeze propriul spațiu de triaj. Trebuia să-și organizeze propria zonă pentru pacienții pozitivi la PCR pentru SARS-CoV-2. De ce ne facem că nu înțelegem acest lucru extrem de simplu?”

Ping-pong cu pacienți între spitale
O altă nemulțumire a medicului Laura Zarafin este transferul nejustificat al pacienților între spitale. Astfel, se consumă și timp, și bani, și nervi, iar rezultatul este o creștere a numărului de infectări.

„Poate pentru că unora le convine ping-pong-ul stupid între spitale, nejustificat medical. Acesta este consumator de timp, nervi și bani pentru colegii de la ambulanță. Sunt pacienți plimbați între 2-3 spitale. Și nu în ultimul rând, cred că ar fi bine să înțelegem odată că acest virus va trăi cu noi. Ori noi va trebui să învățăm să conviețuim cu el ani de zile.

Operăm în spitale «verzi» și când pacientul se pozitiveaza îl pasăm cu multă «colegialitate» altora. Adică celor din spitalele «roșii», colegi chirurgi și ei, transformați în «pansatori ai plăgilor» operațiilor făcute de alții… Ce logică are o asemenea strategie?”, se întreabă medicul primar Laura Zarafin.

Adevărul despre coronavirus spus de un medic primar ATI cu siguranță va sensibiliza multă lume. Poate acum, în al 12-lea ceas, nu vom mai fi atât de nepăsători și vom conștientiza pericolul ce ne paște.

loading...

Laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *