Cererea care poate schimba soarta dosarului crimelor de la Caracal. Avocat: „La Luiza nu s-au găsit fragmente osoase şi nici nu s-a stabilit ADN-ul“

Cererea care poate schimba soarta dosarului crimelor de la Caracal. Avocat: „La Luiza nu s-au găsit fragmente osoase şi nici nu s-a stabilit ADN-ul“

A început judecata pe fond în dosarul crimelor de la Caracal de care este acuzat Gheorghe Dincă. Avocatul familiei Măceşanu a declarat că va înainta o solicitare către instanţă, această solicitare putând schimba cursul procesului.

Primul termen din judecata pe fond a dosarului de crimă, viol şi trafic de persoane a început la Tribunalul Olt, cu uşile închise, spre nemulţumirea familiei Luizei Melencu.

Avocatul familiei Măceşanu, în schimb, nu s-a arătat nemulţumit de decizia ca şedinţa de judecată să aibă loc în spatele uşilor închise, precizând că toate detaliile vor fi aduse la cunoştinţa jurnaliştilor de către părţi. „Având în vedere situaţia că Alexandra este minoră şi pe considerentul pandemiei, instanţa a dispus ca deocamdată acest proces să se judece cu uşile închise. Oricum presa va avea acces într-un viitor foarte apropiat la informaţiile care vor fi aduse la cunoştinţă prin noi şi prin participarea în sala de judecată. Vom vedea ce se va întâmpla astăzi, dacă se va disjunge acest dosar, dacă vor rămâne în continuare cauzele reunite. Rămâne să vedem ce se stabili de către completul de judecată“, a declarat avocatul familiei Măceşanu.

Aurel Moldovan a precizat, în schimb, ce solicitări va face către instanţă. Este vorba de solicitarea de disjungere a cauzei Alexandrei, principala motivaţie fiind aceea că situaţia adolescentei Alexandra Măceşanu este diferită de cea a Luizei Melencu, iar durata procesului s-ar prelungi foarte mult în situaţia în care lucrurile nu se separă.

Avocatul a declarat de asemenea că se va solicita refacerea expertizei medicale în baza căreia s-a emis certificatul constatator al decesului. „Vreau să pun în discuţie disjungerea acestui dosar, întrucât sunt, din punctul meu de vedere, cauze care ar trebui să se judece separat, având în vedere modalitatea în care au fost săvârşite infracţiunile de omor, trafic de minori, trafic de persoane. Ideea este că, din probele ce urmează a fi administrate în această cauză, faţă de victima Măceşanu Alexandra, comportă o întârziere a acestei cauze datorită faptului că vom pune în discuţie refacerea rapoartelor de expertiză printr-o altă expertiză medico-legală, care să fie avizată de comisia superioară a Medicinei Legale. Vă daţi seama că s-a emis un act constatator de deces, la Luiza nu s-au găsit fragmente osoase şi nici nu s-a stabilit ADN-ul, astfel, având în vedere că nu este declarată decedată, sunt două cauze care ar trebui să se judece separat, adică n-ar trebui să stea după noi pentru că efectiv s-ar întârzia mai mult decât normal soluţionarea cauzei“, a mai spus avocatul.

loading...

Laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *