Cine este Lisa Montgomery, prima femeie care va fi executată în SUA, în ultimii 67 de ani

Cine este Lisa Montgomery, prima femeie care va fi executată în SUA, în ultimii 67 de ani

Lisa Montgomery urmează să fie executată în SUA, după ce a strangulat o femeie însărcinată în Missouri, în anul 2004. După 67 de ani, ea este prima deținută care își va găsi moartea printr-o injecţie letală.

Lisa Montgomery va fi executată în SUA.
Femeia a fost condamnată pentru o crimă comisă în 2004.
Lisa Montgomery are 52 de ani, iar povestea sa de viață, sau mai bine zis, fapta care a dus-o după gratii, iar care acum îi va lua zilele, a zguduit în urmă cu mai mulți ani America, dar a devenit și subiect de film.

La vremea odioasei crime, Lisa avea doar 36 de ani, iar victima sa nu mai mult de 23. Atunci vinovata s-a împrietenit cu Bobbie Jo Stinnett, tânăra însărcinată și ucisă, pe rețelele de socializare, spunând că și ea va deveni mamă în scurt timp. Astfel, având subiecte comune, după o vreme, Lisa a vizitat-o pe Bobbie, zi în care a și ucis-o. După ce a omorât-o prin strangulare, criminala i-a tăiat burta tinerei, i-a scos copilul prematur și a a trecut granița statului cu el, ducându-l acasă la ea. La o oră de la tragedie, tânără de 23 de ani a fost găsită într-o baltă de sânge de mama sa, iar a doua zi, Lisa Montgomery a fost arestată în Kansas.

Ca un miracol, copilul scos din pântec prematur, la opt luni de sarcină, a supraviețuit și în cele din urmă a fost încredințat tatălui său.

Lisa Montgomery, femeie ce va fi executată în SUA, a avut o copilărie dureroasă

Se pare că Lisa a luat-o pe căi greșite din cauza copilăriei care a marcat-o. Conform presei internaționale, agresoarea a fost violată și bătută de nenumărate ori de tatăl său vitreg, iar la aflarea acestor vești, mama sa i-a cumpărat tăcerea amenințând-o cu o armă. Ca să scape, Lisa a decis să se mărite la 18 ani, dar din păcate, cele două căsnicii pe care le-a avut au fost la fel de traumatizante ca perioada copilăriei, însă, din care au reieșit patru copii.

Astfel, în urma bătăilor încase, dar și traumelor psihice prin care a trecut, după ce a fost condamnată, experții au menționat că Lisa Montgomery, în momentul comiterii faptelor, suferea de psihoză, sindrom bipolar, stres posttraumatic și leziuni cerebrale permanente.

Chiar și așa, acum conform Departamentul Justiției, pe data de 8 decembrie, Lisa va fi executată printr-o injecţie letală la penitenciarul Terre Haute din Indiana, pentru ca a omorât o femeie însărcinată. Astfel, după mai bine de 17 ani, guvernul federal reia pedeaspă cu moartea, iar Lisa Montgomery este cea de-a opta persoană executată în acest an. Decizia a fost luată, deși avocata vinovatei susține că decizia este nedreaptă, clienta sa fiind bolnavă mintal și prost apărată în instanță.

loading...

Laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *