Trei turişti au căzut 200 de metri într-o prăpastie în zona Acele Morarului din Bucegi. Salvamontiştii au rămas toată noaptea cu răniţii pe munte

Trei turişti au căzut 200 de metri într-o prăpastie în zona Acele Morarului din Bucegi. Salvamontiştii au rămas toată noaptea cu răniţii pe munte

Mai multe echipaje de salvamontişti au intervit, miercuri seară, pentru recuperarea a doi turişti care au căzut în zona Acele Morarului, din masivul Bucegi, acţiunea fiind una extrem de dificilă.

Turiştii vor fi extraşi din prăpastie cu elicopterul cu troliu, vor fi transportaţi apoi pe stadionul din Buşteni de unde vor fi preluaţi de ambulanţe.

Ştirea iniţială

……………………………………..

Potrivit Salvamont România, din primele informaţii se pare că este vorba despre un grup organizat format din trei turişti conduşi de un ghid.

Salvamont Buşteni informează că doi bărbaţi de aproximativ 40 de ani au căzut aproape 200 de metri în zona Acele Morarului, acestea suferind diverse traumatisme.

Pentru recuperarea celor doi au intervenit 16 salvamontişti din echipele Prahova, Buşteni şi Sinaia. Salvatorii montani s-au împărţit în două echipe, una pornind de jos, pe Valea Cerbului, a doua urcând spre Vârful Omu, de unde a coborît spre Acele Morarului.

„Acţiunea se anunţă extrem de dificilă, se va întinde mult în noapte şi salvamontiştii speră ca afecţiunile celor doi să le permită să reziste pe durata acţiunii şi temperaturilor scăzute din timpul nopţii”, precizează Salvamont România în postarea citată.

Pentru că victimele aveau dureri foarte mari în timpul transportului, salvamontiştii au fost nevoiţi să se oprească şi să solicite sprijinul unui elicopter. Temperatura pe timpul nopţii a fost de -3C, dar salvamontiştii au oferit protecţie victimelor pentru a putea trece noaptea cu bine pe munte.
Se aţteapta intervenţia elicopterului petnru a extrage răniţii din prăpastie.

loading...

Laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *