ACADEMICIANUL VIRGIL ENĂTESCU A MURIT

ACADEMICIANUL VIRGIL ENĂTESCU A MURIT

Academicianul Virgil Enătescu, considerat unul dintre cei mai geniali oameni din lume, s-a stind din viață joi, 22 octombrie, la vârsta de 79 de ani.
Fiica academicianului a publicat un mesaj emoţionant pe cntul ei de Facebook, după moartea tatălui ei.
“Astăzi 23 octombrie 2020 ora 19.00 este priveghiul și mâine 24 octombrie ora 15 va avea loc slujba de înmormântare, la Capela Cimitirului de lângă gară. Rar, mi se întâmplă, să îmi vină greu să scriu, acum la despărțirea de tata și de aceea voi posta un mesaj, pe care o prietenă l-a primit de la părintele duhovnic: Când mergi în urma sicriului ce poartă tot ce ai mai drag, păşeşte cu vitejie ca atunci când duci un dar celui mai mare Prieten, şi zi: Acest suflet drag ţi-l aduc în dar – Ţie, Doamne”, a scris Emilia Enătescu.
Virgil Enătescu s-a născut la Braşov în 11 noiembrie 1940. Din studenţie, a fost pasionat de partea de cercetare experimentală, fapt ce i-a dezvoltat un mod de gândire iniţiat în lumea medicală de Claude Bernard (1856), cel care a pus bazele medicinii experimentale.
A fost membru al Academiei Române şi preşedinte a numeroase foruri şi comisii ştiinţifice interne şi internaţionale. Ca o recunoaştere a contribuţiei sale ştiinţifice, americanii l-au inclus în rândul celor 500 de genii ai secolului XX, fiind unul dintre cele mai cunoscute personalităţi sătmărene, notează presasm.ro

loading...

Laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *