Tânără musulmană, bătută şi rasă în cap de familie pentru că avea o relaţie cu un creştin. Reacţia dură a autorităţilor din Franţa

Tânără musulmană, bătută şi rasă în cap de familie pentru că avea o relaţie cu un creştin. Reacţia dură a autorităţilor din Franţa

Cinci membri ai familiei unei tinere bosniace musulmane care a fost rasă în cap şi bătută de ei în august, la Besançon, pentru că avea o relaţie cu un sârb creştin, au fost expulzaţi sâmbătă de Franţa, ei fiind trimişi la Sarajevo, a anunţat ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, potrivit AFP.

Este vorba de părinţii tinerei şi de trei dintre copiii lor, potrivit unor surse.

Părinţii au fost reţinuţi vineri seară, după încheierea procesului lor la Besançon, ei fiind condamnaţi în primă instanţă la un an de închisoare, dintre care patru cu suspendare, şi la interdicţie de acces pe teritoriul Franţei timp de cinci ani.

Unchiul şi mătuşa fetei, şi ei condamnaţi la fel ca părinţii, beneficiază de statutul de refugiat.

Tânăra de 17 ani se va afla în grija autorităţilor franceze şi atunci când va deveni majoră va primi permis de şedere în Franţa.

Cazul fetei bosniace a suscitat emoţii puternice în Franţa, iar în august ministrul Darmanin asigura că persoanele vinovate vor fi expulzate după încheierea procedurilor judiciare.

La audieri, tânăra şi familia iubitului său, prezentă în momentul faptelor din 17 august, au afirmat că fata a fost dusă în camera sa, bătută de cei patru adulţi şi rasă în cap de unchiul său.

Părinţii, unchiul şi mătuşa au recunoscut o parte din faptele care li s-au imputat şi au susţinut că tatăl a fost cel care a ras-o pe fată în cap pentru a o pedepsi, ca să nu mai iasă, după ce tânăra ar fi fugit cu iubitul ei, cei doi lipsind patru zile. Iubitul tinerei este cu trei ani mai mare decât ea.

loading...

Laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *