A MURIT ABU MUHSIN AL-MASRI! LIDERUL AL-QAIDA A FOST UCIS ÎN AFGANISTAN

A MURIT ABU MUHSIN AL-MASRI! LIDERUL AL-QAIDA A FOST UCIS ÎN AFGANISTAN

Egipteanul Abu Muhsin al-Masri, considerat a fi numărul doi al organizaţiei Al-Qaida din subcontinentul indian, a murit. Acesta a fost ucis în Afganistan.
Abu Muhsin al-Masri a fost ucis în provincia Ghazni din centrul Afganistanului, potrivit anunţului făcut pe Twitter de Direcţia Naţională a Securităţii. Despre ceea ce s-a întâmplat nu există prea multe informații, însă se pare că liderul Al-Qaida se afla pe lista multor teroriști.
Pe numele lui Abu Muhsin al-Masri a existat un mandat de arestare
În luna decembrie a anului 2018, a fost emis un mandat de arestare pe numele lui Abu Muhsin al-Masri, după inculparea acestuia pentru acordarea de sprijin şi resurse unei organizaţii teroriste străine şi pentru complot în vederea uciderii unor cetăţeni americani, conform FBI, notează digi24.ro.
Faptul că talibanii aflaţi la guvernare la acel moment găzduiau Al-Qaida pe teritoriul Afganistanului a constituit motivul invadării ţării de către Statele Unite după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, mai scrie sursa.
Care a fost soarta teroristului din Iași
Oliver Stan, cunoscut drept teroristul de la Iași, cerea în instanță, anul trecut, eliberarea condiționată! Internat la Spitalul de Psihiatrie după ce a încercat să arunce în aer o sală de curs cu 45 de oameni în ea, Stan a anunțat că s-a vindecat. A fost refuzat, dar nu a renunțat la luptă, astfel că a ajuns, din nou, în fața completului de judecată. Magistrații i-au decis deja soarta, la 7 ani de la prima condamnare.
Florin Oliver Stan a fost internat la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță „Pădureni-Grajduri”, din județul Iași, la scurt timp după ce a îngrozit o întreagă Românie atunci când a încercat să arunce în aer o sală de curs de la Universitatea Gheorghe Asachi. 45 de oameni se aflau acolo, studenți care susțineau examenul de licență, dar și profesori, iar cel care avea să fie cunoscut drept „teroristul de la Iași” a intrat cu un rucsac în spinare în care avea un proiectil și un bidon cu cinci litri de benzină, pregătit să arunce totul în aer. Din fericire, nu a dus diabolicul plan până la capăt, fiind arestat.

loading...

Laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *