Cresc salariile angajaților Metrorex. Cu cât se majorează leafa celor mai bine de 5000 de angajați?

Cresc salariile angajaților Metrorex. Cu cât se majorează leafa celor mai bine de 5000 de angajați?

Cei care administrează metroul bucureștean se vor bucura de majorări salariale începând cu data de 1 noiembrie.

In articol:
Majorări salariale cu scandal
Angajații Metrorex vor primii de la 1 noiembrie majorări salariale cuprinse între 150 și 1.575 de lei. Cu toate acestea, se pare că această treapă a salariilor nu este agreată de Membrii Consiliului care administrează compania.

Majorări salariale cu scandal
Consiliul de Administrației al Companiei Metrorex, nu este de acord cu această creștere salarială, dat fiind faptul că această decizie a fost luată ca urmare a negocierilor pentru un nou contract de muncă.

Cei care fac parte din acest Consiliu, spun că nu vor să își asume rezultatele care au fost obținute în urma negocierilor pentru contractul de muncă, mai ales că acesta a fost deja trimis la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Răspunderea în ceea ce privește statusul financiar și economic al companiei, este exclusiv a comisiei de negociere.

Metrorex a pierdut în acest an 328 milioane de lei din pricina pandemiei de coronavirus. Din cauza faptului că majoritatea bucureștenilor au trebuit să lucreze de acasă, a scăzut drastic numărul de călători.

Conform legii, atâta timp cât este instituită starea de alertă, contractele de muncă ale angajaților se vor prelungi și nu va mai fi nevoie astfel, de o renegociere a lor.

Autoritățile avertizează populația capitalei că ar trebui evitată deplasarea în afară locuinței, mai ales la orele de vârf, dacă nu este necesară.

De asemenea, polițiștii vor verifica atent fiecare călător pentru a vedea dacă poartă masca de protecție corespunzător. În caz contrar, aceștia vor da amenzi pentru nerespectarea legilor impuse.

În București s-a insitituit scenariul roșu din pricina numărului mare de îmbolnăviri cu SARS-COV-2, ceea ce semnifică închiderea tuturor școlilor și grădinițelor. Astfel, elevii au trebuit să treacă la învățământ exclusiv online.

O măsură de prevenire a răspândirii noului coronavirus constă în păstrarea distanței de cel puțin 1 m față de persoana care se află în fața noastră.

Spălarea mâinilor cu apă și săpun ori de câte ori avem ocazia, este o altă măsură pe care ar trebui să o luăm pentru a ne proteja.

loading...

Laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *