Reacția lui Gheorghe Mărmureanu, după seismul care a zguduit Grecia și Turcia! Ce se va întâmpla în România: ”Lucrurile sunt mai complicate”

Reacția lui Gheorghe Mărmureanu, după seismul care a zguduit Grecia și Turcia! Ce se va întâmpla în România: ”Lucrurile sunt mai complicate”

Este vestea șoc a zilei! Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter, produs la adâncimea de 30 de kilometri, a zguduit astăzi din temelii Grecia și Turcia! Ce spune celebrul seismolog Gheorghe Mărmureanu, după evenimentul care a avut loc? Ce se va întâmpla în România în perioada următoare?

Reacția lui Gheorghe Mărmureanu, după seismul care a zguduit Grecia și Turcia!
Ce se va întâmpla în România?
Declarațiile făcute de seismolog!
Vineri, 30 octombrie, locuitorii din Grecia și Turcia s-au confruntat cu o situație de nedescris. Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter a avut loc astăzi la granița cu Turcia, produs la o adâncime de 30 de kilometri, potrivit informațiilor transmise de către Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Ce spune directorul INCDFP despre seismul care a avut loc la granița cu Turcia

Celebrul sesimolog Gheorghe Mărmureanu, directorul Institutului Naţional de Fizică a Pământului, a reacționat imediat după evenimentul care s-a petrecut și a oferit primele declarații. Specialistul susține că există o falie mare, paralelă cu Marea Neagră, care traversează Bosforul, apoi Marea Mediterană, motiv pentru care impactul a fost atât de puternic.

Există o falie mare care pleacă din partea răsăriteană a Turciei, paralelă cu Marea Neagră, ajunge în Bosfor, traversează Bosforul, traversează apoi Marea Mediterană, iar această falie intră apoi în Algeria și iese dincolo de Maroc.”, a declarat el.

Gheorghe Mărmureanu: ”Nu sunt motive pentru români să se teamă”

Cât despre un posibil cutremur de acest gen în țara noastră, seismologul este de părere că românii nu au de ce să se teamă și că, momentan, nu se pune problema unui seism de magnitudine mare în România. De asemenea, Mărmureanu este de părere că Africa este, de fapt, cea care se va rupe în două.

”Nu sunt motive pentru români să se teamă. Nu se pune problema unui cutremur puternic acum în România, mai sunt mulți ani până atunci. Lucrurile sunt însă mai complicate pe partea cealaltă, adică în Africa. A început procesul de rupere. Africa se rupe în două”, a cotinuat Mărmureanu.

Alertă de tsunami în Grecia

Acum, Grecia se confruntă cu o nouă situație șocantă! Este alertă de tsunami, după cutremurul de 6,7 grade care a avut loc în urmă cu o oră. Anunțul a fost făcut printr-un SMS de către autoritățile din Grecia, iar locuitorii se tem pentru viețile lor.

”Amploarea acestui tsunami este dată şi de topografia fundului mării şi mai sunt şi alte componente care intră în formarea şi intensitatea tsunamiului, în afară de adâncimea şi magnitudinea cutremurului”, a declarat Mihai Diaconescu, specialist INFP, la Antena 3.

Cutremurul a fost resimțit în apropierea următoarelor orașe: 98km SV de Karabaglar, 102km SV de Izmir, 123km V de Aydin, 135km SV de Manisa, 228km V de Merkezefendi, 232km V de Denizli, 243km E de Athena, 250km E de Piraeus, 253km SV de Balikesir, 281km SV de Usak

loading...

Laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *