Semnal de alarmă dat de un medic de la ATI: „Trebuie să aplicăm lockdown…”

Semnal de alarmă dat de un medic de la ATI: „Trebuie să aplicăm lockdown…”

După spusele unui medic de la Spitalul Floreasca din Capitală, ar trebui să intrăm în carantină totală.

In articol:
România ar putea intra în lockdown?
Cazuri de coronavirus în țara noastră
Având în vedere numărul mare de bolnavi infectați cu noul coronavirus, un medic de la ATI trage semnalul de alarmă.

România ar putea intra în lockdown?
”În primul rând, nu discutăm de un lockdown naţional, nu toată România trebuie să intre în această izolare, ci trebuie să aplicăm lockdown regional, local, în zonele unde s-a depăşit rata de incidenţă şi există o transmitere accelerată.

În acest moment, în Bucureşti s-a depăşit de mai multe ori capacitatea secţiilor de terapie intensivă, a fost necesară introducerea unor noi spitale suport COVID. Chiar ieri, Spitalul de Urgenţă Sf. Ioan din Bucureşti a fost transformat în totalitate în suport COVID.

Capacitatea de ATI a României este cam la 3.000 de paturi, dintre care 2.300 cu ventilator. Dacă facem un calcul simplu, vedem că 250-300 de bolnavi pe zi vor ajunge în zilele următoare în terapie intensivă, cel mai probabil în 10-12 zile, aşa că vom depăşi capacitatea de terapie intensivă a României. De aceea, cred că pentru zonele de focar, cu incidenţă foarte crescută, trebuie să instituim lockdown o pentru o perioadă de 10-14 zile”, a declarat medicul Radu Țincu.

Cazuri de coronavirus în țara noastră
Față de ultima înregistrare, au fost raportate 6.546 de cazuri noi de persoane care s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2, acest lucru însemnând că persoanele respective nu au mai efectuat un test COVID înainte.

Pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, autoritățile au impus mai multe restricții, dar și măsuri de prevenție.

Printre măsuri se numără și purtarea măștii de protecție atât în spațiile închise cât și în cele deschise. Păstrarea distanței de cel puțin 1 m față de persoana din fața noastră, ne-ar putea ajuta la diminuarea răspândirii virusului ucigaș.

loading...

Laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *