Coşmarul unei fete violate de tată ani în şir, curmat de fratele ei. Băiatul a surprins incestul şi a anunţat Poliţia

Coşmarul unei fete violate de tată ani în şir, curmat de fratele ei. Băiatul a surprins incestul şi a anunţat Poliţia

Individul din judeţul Neamţ a fost arestat preventiv, cercetările efectuate stabilind că abuzurile au început când victima avea doar 14 ani.

Constantin Ionaşcu, un bărbat în vârstă de 38 de ani, dintr-o comună de lângă Piatra Neamţ, a fost arestat preventiv, zilele trecute, pentru că, timp de 3 ani, şi-a violat fiica minoră, ajunsă acum la 17 ani.

Ceea ce deosebeşte acest oribil caz de altele similare, când victimele erau cele care denunţau agresorii, este faptul că cel care s-a dedat la siluirea copilului său a fost prins în fragrant delict de către unul dintre fii, tot acesta fiind cel care a depus plângere penală.

Cercetările efectuate de oamenii legii au scos la iveală calvarul îndurat de adolescentă, iar în urma probatoriului administrat de anchetatori, magistraţii din cadrul Judecătoriei Piatra Neamţ au dispus arestarea preventivă pentru o
perioadă de 30 de zile.

Totul a ieşit la iveală în mod întâmplător, unul dintre fraţii victimei surprinzând abuzul asupra minorei, care se petrecea într-o anexă gospodărească.

Băiatul şi-a dat părintele pe mîna autorităţilor, iar ancheta efectuată în cauză a condus la concluzia că faptele reprobabile ar fi avut loc timp de 3 ani, în perioada decembrie 2017 – octombrie 2020. Dacă va fi găsit vinovat de faptele pentru care a fost privat de libertate, bărbatul poate primi o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare.

A PREFERAT SĂ RĂMÂNĂ ÎN DETENŢIE
O anchetă în acest caz delicat face şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Neamţ, iar pentru a trece peste trauma care s-a întins pe o perioadă mare de timp, victima este consiliată psihologic.

„În temeiul articolului 226 Cod procedură penală, raportat la articolul 202 Cod procedură penală şi articolul 223, alineat 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul I.C. Dispune arestarea preventivă a inculpatului I.C., aflat în stare de reţinere, cercetat în dosarul penal nr. 4353/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, pentru comiterea infracţiunii de viol în formă continuată, prevăzută şi pedepsită de articolul 218, alineatul 1 şi alineat 3, litera a), b), c) Cod penal, cu aplicarea articolul 35 alineat 1 Cod penal“, conform instanţei.

Sentinţa pronunţată de Judecătoria Piatra Neamţ putea fi contestată la Tribunalul Neamţ, dar cu toate că inculpatul avea acest drept, nu a uzat de calea de atac, resemnându-se cu arestul preventiv. Este o decizie tipică a celor care sunt acuzaţi de act sexual cu un minor, viol sau incest, preferând să rămână încarceraţi decât să revină în comunitatea din care fac parte, acolo unde s-ar expune oprobiului public.

loading...

Laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *