Condamnare definitivă: Polițist acuzat de pedofilie și agresiune sexuală. Pedeapsa a fost majorată la..

Condamnare definitivă: Polițist acuzat de pedofilie și agresiune sexuală. Pedeapsa a fost majorată la..

Polițistul pe nume Eugen Stan a fost condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de pedofilie și agresiune sexuală. Decizia a fost luată de magistrații Curții de Apel București.

Ancheta acestui caz a pornit după plângerea făcută de părinții a doi copii – de 5 şi 9 ani din Sectorul 6 al Capitalei, agresați sexual în liftul unui bloc. Apoi, anchetatorii au verificat mai multe dosare de agresiuni sexuale comise începând cu 2009 şi rămase cu autor necunoscut pentru a stabili dacă polițistul este autorul lor.

Pedeapsa polițistului primită anterior a fost majorată cu un an
Judecătorii au majorat cu un an pedeapsa primită de Eugen Stan în prima instanță. Procurorii Parchetului General au precizat în 2018, când l-au trimis în judecată pe Eugen Stan, că fostul poliţist ar fi agresat sexual 18 persoane, cu vârste între 5 şi 38 de ani.

Eugen Stan a agresat sexual doi copii în liftul unui bloc
”În perioada 2 noiembrie 2009 – 5 ianuarie 2018, inculpatul Eugen Stan a agresat sexual 18 persoane, cu vârste între 5 şi 38 de ani, în diferite locuri de pe raza municipiului Bucureşti. Modul de operare al inculpatului viza, în general, urmărirea victimelor în drumul lor spre blocurile în care locuiau, infracţiunile fiind săvârşite, sub constrângerea exercitată de inculpat, în scara imobilelor sau în liftul acestora”, au declarat procurorii.

La acel moment, în 2018, opinia publică a reacţionat şi a ridicat semne de întrebare vizavi de modul în care Poliţia Română îşi gestionează resursa umană având în vedere că asupra lui Stan au mai fost lansate astfel de acuzaţii fără ca cineva să ia o măsură. Drept urmare, la nivelul MAI s-a luat decizia ca la IGPR să se demareze o anchetă.

La scurt timp, Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne a cerut cercetarea disciplinară a 18 angajaţi ai Poliţiei Române, printre care se număra şi fostul inspector general, Bogdan Despescu (în prezent, secretar de stat în MAI). La acel moment, Despescu a fost demis.

loading...

Laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *