CUTREMUR ÎN ROMÂNIA, ÎN PRIMA ZI DIN NOIEMBRIE. UNDE S-A RESIMȚIT SEISMUL

CUTREMUR ÎN ROMÂNIA, ÎN PRIMA ZI DIN NOIEMBRIE. UNDE S-A RESIMȚIT SEISMUL

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), citate de Agerpres, seisimul s-a produs la o adâncime de 144 de kilometri.

Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 73 km Est de Braşov, 78 km Nord-Est de Ploieşti, 107 km Sud de Bacău, 119 km Vest de Galaţi, 119 km Vest de Brăila şi 138 km Nord de Bucureşti.

În luna octombrie, în România au avut loc 43 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,2 pe Richter.

Cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter.

Cutremure consecutive
Cutremurul de duminică dimineață vine la o zi după ce Institutul Național de Cercetare Dezvoltare și pentru Fizica Pământului (INCDPF), a anunțat un cutremur cu magnitudinea de 2,8 pe scara Richter în județul Vaslui.

Acest lucru se întâmplă după ce, recent, zona a fost zguduită de alte patru seisme. Potrivit sursei citate, cutremurul a avut loc la ora 12:00, la adâncimea de 5 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 46 km NE de Bacău, 46 km S de Iași, 111 km V de Chișinău, 153 km N de Galați, 167 km V de Tiraspol, 171 km N de Brăila, 188 km NE de Brașov, 204 km SE de Chernivtsi, 230 km NE de Ploiești și 253 km V de Odessa.

În noaptea de joi spre vineri, la interval de câteva ore, patru cutremure s-au produs în Vaslui. Cel mai puternic seism a avut magnitudinea 4.2.

loading...

Laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *