Țuică, în loc de mască. La sate, oamenii nu se tem de coronavirus

Țuică, în loc de mască. La sate, oamenii nu se tem de coronavirus

Lumea întreagă e încolțită de virusul care seamănă îngrijorare și carantinează metropole. În România, la sate, oamenii nu poartă frică de nimic.

Stau drepți în fața pandemiei, dar cu sticla-n mână. Dacă vine moartea, masca nu te apără, sunt ferm convinși cei nepăsători, care spun că vor crede în acest virus doar atunci când o să-l vadă. Între timp, țara noastră trece pragul de 7.000 de morți de când a început pandemia.

”Masca o am în buzunar!”
Ieșeanca e sută la sută convinsă că virusul care a speriat planetă poate fi alungat cât ai clipi cu paharul dat peste cap. În masca de protecție… nu prea se încredere:

”Masca o am în buzunar! Și ce să mă mai protejez, matale crezi că asta te protejează dacă îți vine moartea? Dacă este trecută pe listă gata-i”.

Ca doamna gândesc și alții…

”- Păi mă protejez cu o țuică, cu un vin.
– Și dă rezultate?
– Dă foarte bune rezultate, să știți. Cu altceva nu te poți feri că masca..virusul dacă trece, trece și prin mască”.
Cât despre restricțiile impuse pe tot globul, inclusiv la noi, unii nu le văd cu ochi buni. Mulți respectă regulile, dar tot se îndoiesc de existența acestui temut virus.

Secretele oamenilor de la țară
Și prin comunele din Bihor, oamenii întâmpină virusul bine înarmați. La sat s-a născut veșnicia, ne spune Catița Buda care e convinsă că hrana cât mai naturală ajută organismul să lupte mai bine cu orice inamic nevăzut:

”Găinile noastre au făcut ouă, s-au ouat și le luăm proaspete din coteț”

Femeia găsește imediat leac și pentru a preveni răceala – cu sfeclă roșie, hrean sau varză!

Între timp. în ultimele 24 de ore au fost raportate alte peste 5300 de noi cazuri și, din păcate, România a trecut pragul de 7 mii de morți de la începutul pandemiei.

loading...

Laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *