CUM SE VA DESFĂȘURA ȘCOALA, ÎN URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. ANUNȚUL INSPECTORATULUI ŞCOLAR BUCUREŞTI

CUM SE VA DESFĂȘURA ȘCOALA, ÎN URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. ANUNȚUL INSPECTORATULUI ŞCOLAR BUCUREŞTI

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti se reunește luni pentru a discuta scenariul scenariul de funcţionare a unităţilor de învăţământ pentru următoarele 14 zile.

Vineri, ISMB a informat că, având în vedere situaţia epidemiologică actuală, a propus Prefecturii Bucureşti convocarea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, în condițiile în care rata de incidenţă a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 nu scăzuse sub 3 la mia de locuitori.

„În temeiul Ordinului comun MEC – MS nr. 5.487/1.494/31.08.2020 şi în funcţie de recomandările DSPMB, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă va hotărî scenariul de funcţionare a unităţilor de învăţământ pentru următoarele 14 zile”, informează Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, informează Agerpres.

Conform sursei citate, la data de 30 octombrie rata de incidenţă cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 nu a scăzut sub valoarea de 3 la mia de locuitori.

Școala „față în față” acolo unde se poate
Nelu Tătaru recomandă în continuare școala față în față. Lockdown-ul nu este luat în calcul Nelu Tătaru recomandă în continuare școala față în față, acolo unde acest lucru este posibil: „Luăm în calcul respectarea unor reguli și aplicarea de restricții acolo unde se impune, cât mai devreme posibil”.

Ministrul Sănătății a fost întrebat cum vede în continuarea organizarea educației. „Eu recomand în continuare o școală față în față, în condițiile în care se poate face acest tip de școală”, a răspuns ministrul. Întrebat, despre un eventual lockdown, Tătaru a răspuns: „Nu luăm în calcul în acest moment. Luăm în calcul respectarea unor reguli și aplicarea de restricții acolo unde se impune, cât mai devreme posibil”.

loading...

Laur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *